Uslovi Korišćenja


Sorabija.INFO (u daljem tekstu: Blog/Portal), je lični projekat Miodraga Rašića

 

(u daljem tekstu Administrator).

Blog/Portal omogućava korišćenje sadržaja, usluga ili drugih servisa koji su dostupni na Blog/Portalu i koji su podložni dolenavedenim uslovima i pravilima (u daljem tekstu: Uslovi korišćenja).

Korišćenjem i preuzimanjem materijala sa Blog/Portala, smatra se da su korisnici upoznati sa Uslovima korišćenja, kao i da ih u potpunosti prihvataju, te prihvataju korišćenje sadržaja ovog Blog/Portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Korisnici su dužni da redovno čitaju Uslove korišćenja, te se smatra da su upoznati s aktuelnim uslovima i pravilima koje oni sadrže.

Uredništvo Blog/Portala ulaže maksimalne napore da objavljeni podaci budu tačni i ažurni, ali ne može da preuzme odgovornost za eventualne greške nastale prilikom unosa.

Blog/Portal objavljuje sadržaje u dobroj nameri. Svi sadržaji i informacije na Blog/Portalu predstavljaju vlastite sadržaje, sadržaje partnera i oglašivača, besplatne sadržaje, sadržaje kreirane od strane posetilaca i linkove na spoljne stranice.

Administrator se ne može smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala, uključujući i komentare koji se nalaze na serverima kompanije Facebook, a korisnici Blog/Portala ih objavljuju putem „Facebook comments plugin“ servisa.

Sadržaji i informacije na Blog/Portalu koji su zaštićeni autorskim pravima ne smeju biti kopirani, prenošeni, reprodukovani, publikovani ili distribuirani bez prethodnog odobrenja njihovih autora. Nije dozvoljeno „preslikavanje“ (mirror) početne strane Blog/Portala, ili bilo koje druge strane Blog/Portala na nekom drugom sajtu bez prethodne saglasnosti. Nepoštovanje ovog pravila povlači krivičnu i materijalnu odgovornost, te svaki korisnik koji na ovaj način povredi tuđa autorska prava može odgovorati za svu štetu koju autor i/ili Administrator pretrpi.

Svi logotipi na Blog/Portalu zaštićena su imena u vlasništvu Administrator, te ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja.

Materijali koje Blog/Portal sadrži, a načinila su ih ili publikovala treća lica u vidu članaka, komentara, poruka i linkova, smatraju se privatnim mišljenjem autora i komentatora i ne predstavljaju mišljenje i stavove vlasnika, administracije i redakcije Blog/Portala. Stoga Administrator ne može snositi odgovornost za potpunost i istinitost sadržine materijala objavljenog od strane trećih lica.

Svi oblici nacionalne, verske, rasne, rodne, seksualne i bilo kakve druge mržnje i/ili netolerancije su izričito zabranjeni. Korisnici Blog/Portala se obavezuju da neće postavljati poruke ili komentare koji sadrže uvrede, pretnje, pozive na nasilje, vulgarne izraze, i izraze mržnje i netolerancije, niti na bilo koji drugi način kršiti zakone Republike Srbije.

Komercijalno oglašavanje bilo koje vrste nije dozvoljeno. Ovo pravilo se odnosi i na sve vidove političkog i religioznog oglašavanja i propagiranja.

Informacije na ovom portalu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije i sadržaji mogu biti izmenjeni bez prethodnog obaveštenja.

U granicama predviđenim Zakonom, ni u kakvim okolnostima, Administrator ne prihvata odgovornost za eventualnu štetu bilo koje vrste nastalu usled pravilne ili nepravilne upotrebe Blog/Portala ili bilo kog njegovog dela, zbog nemogućnosti korišćenja servisa i usluga Blog/Portala, obustavljanja ili okončanja rada Blog/Portala, uključujući i slučajeve gde je razlog za to treće lice.

Ovo ograničenje odgovornosti primenjuje se i u slučaju štete koja nastaje zbog informacija, servisa, proizvoda i usluga do kojih je korisnik došao preko linkova i/ili reklama na Blog/Portalu.

Blog/Portal zadržava sva prava izmene Uslova korišćenja, bez najave. Korisnici se obavezuju da se redovno informišu o eventualnim promenama, te se smatra da su korisnici adekvatno upoznati sa Uslovima korišćenja I da su saglasni sa svim odredbama Uslova korišćenja.


10.02.2019