Услови Коришћења


Сорабија.ИНФО (у даљем тексту: Блог/Портал), је лични пројекат Миoдрага Рашића

 

(у даљем тексту Администратор).

Блог/Портал омогућава коришћење садржаја, услуга или других сервиса који су доступни на Блог/Порталу и који су подложни доленаведеним условима и правилима (у даљем тексту: Услови коришћења).

Коришћењем и преузимањем материјала са Блог/Портала, сматра се да су корисници упознати са Условима коришћења, као и да их у потпуности прихватају, те прихватају коришћење садржаја овог Блог/Портала искључиво за личну употребу и на сопствену одговорност. Корисници су дужни да редовно читају Услове коришћења, те се сматра да су упознати с актуелним условима и правилима које они садрже.

Уредништво Блог/Портала улаже максималне напоре да објављени подаци буду тачни и ажурни, али не може да преузме одговорност за евентуалне грешке настале приликом уноса.

Блог/Портал објављује садржаје у доброј намери. Сви садржаји и информације на Блог/Порталу представљају властите садржаје, садржаје партнера и оглашивача, бесплатне садржаје, садржаје креиране од стране посетилаца и линкове на спољне странице.

Администратор се не може сматрати одговорним за садржаје изван портала, укључујући и коментаре који се налазе на серверима компаније Фацебоок, а корисници Блог/Портала их објављују путем „Фацебоок цомментс плугин“ сервиса.

Садржаји и информације на Блог/Порталу који су заштићени ауторским правима не смеју бити копирани, преношени, репродуковани, публиковани или дистрибуирани без претходног одобрења њихових аутора. Није дозвољено „пресликавање“ (миррор) почетне стране Блог/Портала, или било које друге стране Блог/Портала на неком другом сајту без претходне сагласности. Непоштовање овог правила повлачи кривичну и материјалну одговорност, те сваки корисник који на овај начин повреди туђа ауторска права може одговорати за сву штету коју аутор и/или Администратор претрпи.

Сви логотипи на Блог/Порталу заштићена су имена у власништву Администратор, те не могу бити коришћени на другим Веб сајтовима без писаног одобрења.

Материјали које Блог/Портал садржи, а начинила су их или публиковала трећа лица у виду чланака, коментара, порука и линкова, сматрају се приватним мишљењем аутора и коментатора и не представљају мишљење и ставове власника, администрације и редакције Блог/Портала. Стога Администратор не може сносити одговорност за потпуност и истинитост садржине материјала објављеног од стране трећих лица.

Сви облици националне, верске, расне, родне, сексуалне и било какве друге мржње и/или нетолеранције су изричито забрањени. Корисници Блог/Портала се обавезују да неће постављати поруке или коментаре који садрже увреде, претње, позиве на насиље, вулгарне изразе, и изразе мржње и нетолеранције, нити на било који други начин кршити законе Републике Србије.

Комерцијално оглашавање било које врсте није дозвољено. Ово правило се односи и на све видове политичког и религиозног оглашавања и пропагирања.

Информације на овом порталу могу да садрже техничке нетачности или штампарске грешке. Информације и садржаји могу бити измењени без претходног обавештења.

У границама предвиђеним Законом, ни у каквим околностима, Администратор не прихвата одговорност за евентуалну штету било које врсте насталу услед правилне или неправилне употребе Блог/Портала или било ког његовог дела, због немогућности коришћења сервиса и услуга Блог/Портала, обустављања или окончања рада Блог/Портала, укључујући и случајеве где је разлог за то треће лице.

Ово ограничење одговорности примењује се и у случају штете која настаје због информација, сервиса, производа и услуга до којих је корисник дошао преко линкова и/или реклама на Блог/Порталу.

Блог/Портал задржава сва права измене Услова коришћења, без најаве. Корисници се обавезују да се редовно информишу о евентуалним променама, те се сматра да су корисници адекватно упознати са Условима коришћења И да су сагласни са свим одредбама Услова коришћења.


10.02.2023