OpšteHumanost

Srbi za Srbe – Aktuelni projekti

Trenutno Aktuelni Projekti Humanitarne Organizacije – Srbi za Srbe


U poseti porodici Novaković iz Barande

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su početkom novembra šestočlanu porodicu Novaković iz sela Baranda, opština Opovo. Roditelji Nebojša i Milica imaju četvoro dece Branku (10), Đorđa (9), Nikolu (7) i Marka (5). Podeli:

SZS u posjeti porodici Grabež iz Jezera

Krajem mjeseca jula 2018. godine posjetili smo i osmočlanu porodicu Grabež iz mjesta Jezero koje se nalazi nedaleko od Jajca. Porodicu Grabež čine otac porodice Luka (48 godina) i majka Stana (38) i njihovo šestoro djece Anđela (12 godina), Anastasija (11), Miroslav (8), Simo (7), Nikola (5) i Ile (2).

SZS u posjeti porodici Bojić iz Ugljevika

Poslednja porodica, u okviru akcije posjete porodica koju Humanitarna organizacija Srbi za Srbe planira pomoći u toku 2018. godine na teritoriji Republike Srpske je porodica Bojić iz sela Tutnjevac koje se nalazi kod Ugljevika i koju čine otac i majka porodice Milivoj (30 godina) i Sanita (27) i njihovo četvoro djece Milo (9 godina), Milijana (8), Bojan (6) i Bojana (4).

SZS posetili porodicu Novak kod Brčkog

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nastavlja da posećuje porodice širom Republike Srpske. Posetili smo i Brčko, porodicu Novak, samohranu majku Dajanu i njeno petoro dece. Ilija (13), Nađa (9), Davor (7), Aleksej (3) i Nikodima (1) žive sa mamom i bakom nadomak Brčkog u Brezovom polju.

SZS u posjeti Udovičićima iz Žepča

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posjetili su još jednu porodicu sa teritorije Federacije Bosne i Hercegovine i to porodicu Udovičić iz sela Želeća koje se nalazi kod Žepča. Porodicu čine otac porodice Cvjetko (52) i majka Mladenka (34) i njihovo troje djece Gabrijela (11 ), Aleksandra (5) i Marija (3).

U poseti Potićima iz Pirota

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su šestočlanu porodicu Potić koja živi u Pirotu. U veseloj atmosferi uz cvrkut desetine papagaja, s obzirom da je hobi porodice uzgoj i priprema za takmičenje papagaja, dočekala nas je porodica Potić koju čine otac Slobodan, majka Sanja i njihove ćerke Andrijana (18), Sofija (13), Lana (6) i Milica (4).

SZS u posjeti porodici Tešić iz Teslića

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske posjetili su i šestočlanu porodicu Tešić iz Teslića. Porodicu Tešić čine otac porodice Branko (50) i majka Vesna (44) i njihove četiri kćerke Slađana (22), Biljana (19), Sara (10) i najmlađa Teodora (6).

U poseti Stojanovićima kod Aleksinca

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su šestočlanu porodicu Stojanović iz Nozrine kod Aleksinca. Porodicu čine otac Goran, majka Dragana i deca Snežana (14), Kristijan (13) i Milutin (7). Sa njima živi i teško bolesna i jedva pokretna baka Dušanka.

SZS u posjeti porodici Stupar iz Laktaša

Nastavljaju se posjete porodicama u Republici Srpskoj, a sledeća porodica koju smo posjetili je porodica Stupar iz mjesta Slatina kod Laktaša. Samohrana majka Biljana podiže svoje troje djece: Viktoriju (17), Slavka (10) i Vukašina (4). Budući da je Biljanina kćerka Viktorija kao maloljetna dobila dijete – bebu Zorana (1) i da je beba takođe dodijeljena Biljani kao staratelju, možemo slobodno reći da se Biljana sama stara o svoje četvoro djece.

SZS u posjeti porodici Stanišić u R. Srpskoj

Porodica Stanišić živi u selu Božići 10 kilometara od Milića. U maloj kućici sa svojim porodicama žive braća Zoran i Rade. Kuću i malo okućnice su naslijedili od oca. U jednoj polovici živi Zoran sa suprugom Nadom, kćerkom Dajanom (10 godina), sinovima Danijelom (8 godina), Aleksandrom (7 godina), Dejanom (5 godina), Draganom (2 godine) i majkom Nevenkom.

SzS kod porodice Krstić u Ljuboviji

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su porodicu Krstić koja živi u Ljuboviji. Otac Milan i majka Snježana podižu četvoro dece. Valentina ima 20 godina, Ružica ima 12, Milica 10 godina i mala Vasilija koja ima 5 godina i boluje od retke i teške bolesti – sindroma kratkog creva.

U posjeti porodici Đokić iz Šekovića

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske obišli su i šestočlanu porodicu Đokić iz mjesta Vrelo koje se nalazi u opštini Šekovići. Porodicu Đokić čine otac porodice Živojin i majka Velka i njihovo četvoro djece Slaven (23 godine), Mladen (19) i sestre blizanke Valentina i Kristina (13).

U posjeti porodici Krneta iz B. Grahova

Nastavljajući sa akcijama posjete porodicama koje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe planira da pomogne u toku ove godine, ovaj put posjetili smo i jednu porodicu sa teritorije Federacije Bosne i Hercegovine i to porodicu Krneta koja živi u selu Zaseok kod Bosanskog Grahova, na samoj granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U posjeti porodici Knežević iz Oštre Luke

Članovi i prijatelji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske u toku mjeseca marta posjetili su još jednu porodicu i to ovaj put porodicu Knežević koja živi u Oštroj Luci, a koja se nalazi između Prijedora i Sanskog Mosta. Samohrana majka Radana (55 godina) podiže svoje petoro djece Drago (21 godinu), Nikolina (19), Vidosava (17), Nevena (14) i Đorđe (12), dok se otac porodice već nekoliko godina nalazi na izdržavanju zatvorske kazne i to zbog nasilja u porodici.

Posećena porodica Došen iz N. Kneževca

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su porodicu Došen iz Novog Kneževca na severu Banata. Otac Đuro i majka Jovana hrabro, lavovski se bore, ne bi li svojoj deci, Dunji (13), Ignjatu (9), Andriji (8), Nikoliji (6) i Lavu Konstantinu (2) obezbedili što bolje uslove za odrastanje iako sreća nije uvek bila na njihovoj strani.

U posjeti porodici Kosovac iz Banja Luke

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske obišli su porodicu Kosovac koja živi u mjestu Radinjača kod Banja Luke. Porodicu Kosovac čine otac porodice Nedeljko (47 godina) i majka Stanka (41) i njihovo četvoro djece Jovana (22 godine), Bogoljub (18), Milica (15) i Nikola (7).

U poseti porodici Mićić iz Bavaništa

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su porodicu Mićić koja živi u mestu Bavanište, opština Kovin. Svetlana i Slađan podižu četiri divne devojčice. Marija je najstarija, ima deset godina, Sara ima 5 godina, Nevena 4 godine, a najmlađa princeza je Tijana koja ima 2 godinice.

Obilazak porodice Šućurović iz Stublica

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe obišli su porodicu Šućurović iz Stublice, 20 kilometara od Trstenika. Ovu veliku porodicu sa ocem Draganom i majkom Ivanom čini još devetoro male dece: Anđela (12), Milica (11), Jovan (10), Uroš (9), Emilija (5), Natalija (4), Tamara (3), Veljko (2) i Ilija (1).

SZS u poseti Rakovićima iz Aranđelovca

Šestočlana porodica Raković iz Aranđelovca je još jedna porodica u nizu koju su posetili predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe. Aleksandar i Katarina podižu 4 dece: Nikolu (2001.), Ljubicu (2007.), Novaka (2010.) i Natašu (2010.). Otac je stalno zaposlen u Pošti Srbije, a majka radi za minimalac kao higijeničarka.  Podeli:

Život porodice Lujanov u kući staroj 200 godina!

Nezamislivo je u 21. veku živeti y mračnoj i punoj vlage kući staroj 200 godina, sa ogromnim rupama po plafonu i krovom i zidovima koji samo što se nisu srušili! Upravo u takvim uslovima živi porodica Lujanov iz banatskog sela Dobrica, opština Alibunar, koju čine otac Radovan i sedmoro dece: Branko (28), Slobodan (27), Nebojša (19), Dejan (17), Aleksandar (15), Željana (13) i Verica (9).

U poseti porodici Krgović kraj S. Mitrovice

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su porodicu Krgović u Salašu Noćajskom kraj Sremske Mitrovice. Samohrana majka Slavica podiže četvoro dece: Slađan (1999.), Slađana (2001.), Tara (2006.) i Moma (2009.). Iako majka ima ozbiljne zdravstvene probleme sa kičmom, zaposlena je za stalno i svaki dan se bori i daje sve od sebe za bolje sutra za svoju decu.

Teškoće porodice Birčević kod Lazarevca

Porodica Birčević živi u Novom Medoševcu pokraj Lazarevca. Mladi roditelji Zoran i Ivana brinu o dva predivna sina i dve predivne ćerke – Radisav (12), Milan (11), Branka (9) i Nada (6). Najmlađa Nada ima, na žalost, blaži oblik cerebralne paralize i ide redovno na terapije.

Srbi za Srbe u posjeti porodici Lukić

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske posjetili su porodicu Lukić iz sela Gornji Jelovac koje se nalazi na polovini puta između Kozarske Dubice i Prijedora. U samom srcu planine Kozare, u skromnoj kućici smjestila se osmočlana porodica Lukić, koju čine samohrani otac porodice Miroslav (41 godinu) i njegovo četvoro djece i to kćerke Dragana (14 godina) i Jovana (5) i sinovi Zdravko (16) i Zoran (8).

Savanovićima je potrebna pomoć!

Članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe nedavno su obišli dvanestočlanu porodicu Savanović iz Ivanjske kod Banjaluke. Mladi i hrabri Željko (36) i Suzana (32), u vremenu kada se ljudi odlučuju da imaju jedno ili dvoje dece, rešili su da osnuju veliku porodicu.

Pomoć za Gačiće

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Republike Srpske posetili su početkom februara desetočlanu porodicu Gačić koja živi u zaseoku Marini kraj Prijedora. Slobodan Gačić je glava ove kuće u kojoj živi sa suprugom Milkom i četiri sina: Luka (21), Slavko (14), Boro (9), i najmlađi brat Gavrilo koji ima 3 godine.


FB Komentari

Miodrag Rašić

Ja sam veb i grafički dizajner, amaterski muzičar i Bloger ...

Povezano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *