Опште Хуманост

Срби за Србе – Актуелни пројекти

Тренутно Актуелни Пројекти Хуманитарне Организације – Срби за Србе


У посети породици Новаковић из Баранде

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком новембра шесточлану породицу Новаковић из села Баранда, општина Опово. Родитељи Небојша и Милица имају четворо деце Бранку (10), Ђорђа (9), Николу (7) и Марка (5). Подели:

СЗС у посјети породици Грабеж из Језера

Крајем мјесеца јула 2018. године посјетили смо и осмочлану породицу Грабеж из мјеста Језеро које се налази недалеко од Јајца. Породицу Грабеж чине отац породице Лука (48 година) и мајка Стана (38) и њихово шесторо дјеце Анђела (12 година), Анастасија (11), Мирослав (8), Симо (7), Никола (5) и Иле (2).

СЗС у посјети породици Бојић из Угљевика

Последња породица, у оквиру акције посјете породица коју Хуманитарна организација Срби за Србе планира помоћи у току 2018. године на територији Републике Српске је породица Бојић из села Тутњевац које се налази код Угљевика и коју чине отац и мајка породице Миливој (30 година) и Санита (27) и њихово четворо дјеце Мило (9 година), Милијана (8), Бојан (6) и Бојана (4).

СЗС посетили породицу Новак код Брчког

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља да посећује породице широм Републике Српске. Посетили смо и Брчко, породицу Новак, самохрану мајку Дајану и њено петоро деце. Илија (13), Нађа (9), Давор (7), Алексеј (3) и Никодима (1) живе са мамом и баком надомак Брчког у Брезовом пољу.

СЗС у посјети Удовичићима из Жепча

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посјетили су још једну породицу са територије Федерације Босне и Херцеговине и то породицу Удовичић из села Желећа које се налази код Жепча. Породицу чине отац породице Цвјетко (52) и мајка Младенка (34) и њихово троје дјеце Габријела (11 ), Александра (5) и Марија (3).

У посети Потићима из Пирота

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Потић која живи у Пироту. У веселој атмосфери уз цвркут десетине папагаја, с обзиром да је хоби породице узгој и припрема за такмичење папагаја, дочекала нас је породица Потић коју чине отац Слободан, мајка Сања и њихове ћерке Андријана (18), Софија (13), Лана (6) и Милица (4).

СЗС у посјети породици Тешић из Теслића

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посјетили су и шесточлану породицу Тешић из Теслића. Породицу Тешић чине отац породице Бранко (50) и мајка Весна (44) и њихове четири кћерке Слађана (22), Биљана (19), Сара (10) и најмлађа Теодора (6).

У посети Стојановићима код Алексинца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Стојановић из Нозрине код Алексинца. Породицу чине отац Горан, мајка Драгана и деца Снежана (14), Кристијан (13) и Милутин (7). Са њима живи и тешко болесна и једва покретна бака Душанка.

СЗС у посјети породици Ступар из Лакташа

Настављају се посјете породицама у Републици Српској, а следећа породица коју смо посјетили је породица Ступар из мјеста Слатина код Лакташа. Самохрана мајка Биљана подиже своје троје дјеце: Викторију (17), Славка (10) и Вукашина (4). Будући да је Биљанина кћерка Викторија као малољетна добила дијете – бебу Зорана (1) и да је беба такође додијељена Биљани као старатељу, можемо слободно рећи да се Биљана сама стара о своје четворо дјеце.

СЗС у посјети породици Станишић у Р. Српској

Породица Станишић живи у селу Божићи 10 километара од Милића. У малој кућици са својим породицама живе браћа Зоран и Раде. Кућу и мало окућнице су наслиједили од оца. У једној половици живи Зоран са супругом Надом, кћерком Дајаном (10 година), синовима Данијелом (8 година), Александром (7 година), Дејаном (5 година), Драганом (2 године) и мајком Невенком.

СзС код породице Крстић у Љубовији

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Крстић која живи у Љубовији. Отац Милан и мајка Сњежана подижу четворо деце. Валентина има 20 година, Ружица има 12, Милица 10 година и малa Василијa која има 5 година и болује од ретке и тешке болести – синдрома кратког црева.

У посјети породици Ђокић из Шековића

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске обишли су и шесточлану породицу Ђокић из мјеста Врело које се налази у општини Шековићи. Породицу Ђокић чине отац породице Живојин и мајка Велка и њихово четворо дјеце Славен (23 године), Младен (19) и сестре близанке Валентина и Кристина (13).

У посјети породици Крнета из Б. Грахова

Настављајући са акцијама посјете породицама које Хуманитарна организација Срби за Србе планира да помогне у току ове године, овај пут посјетили смо и једну породицу са територије Федерације Босне и Херцеговине и то породицу Крнета која живи у селу Засеок код Босанског Грахова, на самој граници Босне и Херцеговине и Хрватске.

У посјети породици Кнежевић из Оштре Луке

Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске у току мјесеца марта посјетили су још једну породицу и то овај пут породицу Кнежевић која живи у Оштрој Луци, а која се налази између Приједора и Санског Моста. Самохрана мајка Радана (55 година) подиже своје петоро дјеце Драго (21 годину), Николина (19), Видосава (17), Невена (14) и Ђорђе (12), док се отац породице већ неколико година налази на издржавању затворске казне и то због насиља у породици.

Посећена породица Дошен из Н. Кнежевца

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Дошен из Новог Кнежевца на северу Баната. Отац Ђуро и мајка Јована храбро, лавовски се боре, не би ли својој деци, Дуњи (13), Игњату (9), Андрији (8), Николији (6) и Лаву Константину (2) обезбедили што боље услове за одрастање иако срећа није увек била на њиховој страни.

У посјети породици Косовац из Бања Луке

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске обишли су породицу Косовац која живи у мјесту Радињача код Бања Луке. Породицу Косовац чине отац породице Недељко (47 година) и мајка Станка (41) и њихово четворо дјеце Јована (22 године), Богољуб (18), Милица (15) и Никола (7).

У посети породици Мићић из Баваништа

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Мићић која живи у месту Баваниште, општина Ковин. Светлана и Слађан подижу четири дивне девојчице. Марија је најстарија, има десет година, Сара има 5 година, Невена 4 године, а најмлађа принцеза је Тијана која има 2 годинице.

Обилазак породице Шућуровић из Стублица

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу Шућуровић из Стублице, 20 километара од Трстеника. Ову велику породицу са оцем Драганом и мајком Иваном чини још деветоро мале деце: Анђела (12), Милица (11), Јован (10), Урош (9), Емилија (5), Наталија (4), Тамара (3), Вељко (2) и Илија (1).

СЗС у посети Раковићима из Аранђеловца

Шесточлана породица Раковић из Аранђеловца је још једна породица у низу коју су посетили представници Хуманитарне организације Срби за Србе. Александар и Катарина подижу 4 деце: Николу (2001.), Љубицу (2007.), Новака (2010.) и Наташу (2010.). Отац је сталнo запослен у Пошти Србије, а мајка ради за минималац као хигијеничарка.  Подели:

Живот породице Лујанов у кући старој 200 година!

Незамисливо је у 21. веку живети y мрачној и пуној влаге кући старој 200 година, са огромним рупама по плафону и кровом и зидовима који само што се нису срушили! Управо у таквим условима живи породица Лујанов из банатског села Добрица, општина Алибунар, коју чине отац Радован и седморо деце: Бранко (28), Слободан (27), Небојша (19), Дејан (17), Александар (15), Жељана (13) и Верица (9).

У посети породици Крговић крај С. Митровице

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Крговић у Салашу Ноћајском крај Сремске Митровице. Самохрана мајка Славица подиже четворо деце: Слађан (1999.), Слађана (2001.), Тара (2006.) и Мома (2009.). Иако мајка има озбиљне здравствене проблеме са кичмом, запослена је за стално и сваки дан се бори и даје све од себе за боље сутра за своју децу.

Тешкоће породице Бирчевић код Лазаревца

Породица Бирчевић живи у Новом Медошевцу покрај Лазаревца. Млади родитељи Зоран и Ивана брину о два предивна сина и две предивне ћерке – Радисав (12), Милан (11), Бранка (9) и Нада (6). Најмлађа Нада има, на жалост, блажи облик церебралне парализе и иде редовно на терапије.

Срби за Србе у посјети породици Лукић

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посјетили су породицу Лукић из села Горњи Јеловац које се налази на половини пута између Козарске Дубице и Приједора. У самом срцу планине Козаре, у скромној кућици смјестила се осмочлана породица Лукић, коју чине самохрани отац породице Мирослав (41 годину) и његово четворо дјеце и то кћерке Драгана (14 година) и Јована (5) и синови Здравко (16) и Зоран (8).

Савановићима је потребна помоћ!

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе недавно су обишли дванесточлану породицу Савановић из Ивањске код Бањалуке. Млади и храбри Жељко (36) и Сузана (32), у времену када се људи одлучују да имају једно или двоје деце, решили су да оснују велику породицу.

Помоћ за Гачиће

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске посетили су почетком фебруара десеточлану породицу Гачић која живи у засеоку Марини крај Приједора. Слободан Гачић је глава ове куће у којој живи са супругом Милком и четири сина: Лука (21), Славко (14), Боро (9), и најмлађи брат Гаврило који има 3 године.


FB Коментари

About the author

Миодраг Рашић

Ја сам веб и графички дизајнер, аматерски музичар и Блогер ...

Leave a Comment

Total
0
Share