BalkanDruštvoIstorijaOpštePreporukePreporučeno

PETAR AŠKRABA ZAGORSKI – SAZNAJTE SVOJE PORIJEKLO I PRAVU ISTORIJU

Hercegovac Petar Aškraba Zagorski (64) otkrio poreklo oko 100.000 prezimena našeg naroda. Najstariji Veletići, Kalinovići, Ljutići, Bodrići, Dragovići… Poreklo od Soluna do Alpa.


Rođen je na Petrovdan 1952. godine u selu Jelašca na Zagorju (oblast opštine Kalinovik).

Studirao je više fakulteta i radio je razne poslove u više mjesta bivše Jugoslavije, od fizičkog radnika, preko referenta, vaspitača, inspektora, profesora, ekonomiste do direktora Radne organizacije. Do raspada Jugoslavije je većinom živio u Sarajevu, sada živi u Foči.


Oko 100.000 srpskih familija „zatrpalo“ je istraživača iz Hercegovine Petra Aškrabu Zagorskog iz sela Jelašca kod Kalinovika. Decenijama se „rve“ sa precima, znanih i neznanih Srba i njihovim rodoslovima, starim vekovima! Polovinu je već publikovao, a u međuvremenu uspeo je da „obradi“ još desetak hiljada, dok je na „čekanju“ 40.000 srpskih prezimena.

Petar je prevalio više od milion i trista hiljada kilometara, obradio više od 1.200 knjiga, prešao celu bivšu Jugoslaviju, ali i Italiju, Albaniju, Mađarsku, Rumuniju… Retko da u neko selo nije nogom stao, a u nekima i po više puta.


Objavio je do sada 14 knjiga i održao stotine predavanja. Sve to radi o svom trošku i kao što sam kaže, pomalo u šali  „na svoju štetu“.

I vi možete pomoći ovom pregalniku i jedinstvenom čoveku/istraživaču,  koji radi neprocenjiv posao za našu istoriju,  kulturu,  poreklo i istinu o našem Narodu.

Takođe čitajući njegove knjige i radove, saznaćete stvari, činjenice, koje ne možete pronaći i saznati nigde drugde, na žalost.


Poručite ove jedinstvene knjige:

1. SRBIJA (ili Zagorje. Stara srbska prezimena, seobe…), Zagorje, 2008.
Istoriografija, obrađuje stara srbska prezimena 600 do 1800 godina starosti i neka do 2500 godina, te iz njih nastala živuća prezimena, ukupno oko 50.000 prezimena na 900 strana sa prostora Zagorske Srbije, te prevjeravanja Srba i zaborav.
Cena: 30 evra

2. POSLUŠAJTE (SRBI U SVE TRI VJERE I SVI DRUGI), Zagorje, 2016.
Prozno djelo u vidu misli koje na 610 strana govori kroz tačna istorijska dešavanja o današnjem dobu, kao i na svaku životnu temu. Ali i o istorijskim zabludama, greškama, zaboravu, i šta da dalje radi srpski narod.
Cena: 25 evra

3.PETROVKE (ISTORIKE SRBSKE POVIJESTI), Zagorje 2018.
Ova knjiga opjevava na najistinitiji način najvažnije događaje iz ovdašnje istorije na primjereni način dobu kada su se zdesili, i na način kako je ovaj autor, istraživač prezimena i porijekla, utvrdio.
Cena: 10 evra

4. KAZIVANJA, Zagorje, 2011.
Knjiga misli i pouka kroz istoriju i prostor Zagorske Srbije na sve životne teme.
Cena: 15 evra

5. ISTINE, Zagorje, 2012.
Prozno djelo u kome su iznešene utvrđene istine na osnovu dugogodišnjih istraživanja od pojmova preko dešavanja do danas prostora Zagorske Srbije.
Cena: 15 evra

6. ZBORNIK – Zagorska Srbija ili Zagorje (priređivač Skupa i Zbornika), Kalinovik, 2013.
17 učesnika raznih struka o prošlosti Zagorske Srbije.
Cena: 15 evra

7. ZAGORJE (Srbi kroz vremena), Zagorje, 2005.
Istoriografija, opšta istorija i seobe Zagorja ili Zagorske Srbije koja se prostirala od Soluna do Alpi.
Cena: 20 evra

8. VJEKOVANJA, spjev, Zagorje, 2010.
Cena: 10 evra

9. SINOVLJE, spjev, Foča-Srbinje, 2001.
Cena: 10 evra

10.ĐEDIJA-KOLJENICI, spjevovi, S.Sarajevo, 1997.
Objedinjeno izdanje
Cena: 10 evra

11. ZGIBENIŠTA, spjev, Srpsko Sarajevo, 1997.
Cena: 5 evra

12. PRVNICE, zbirka lirskih pjesama, Valjevo, 1996.
Cena: 5 evra

13. TAVNOGORKE, zbirka poezije, 1982.
Cena: 5 evra


PETAR AŠKRABA ZAGORSKI
Porudžbe knjiga na:

https://www.facebook.com/petaraskrabazagorski/

i

Tel: +387 65 528 706

Knjige se šalju POŠTOM – Pouzećem


FB Komentari

Petar Aškraba Zagorski

Petar Aškraba Zagorski, otkrio poreklo oko 100.000 prezimena našeg naroda. Najstariji Veletići, Kalinovići, Ljutići, Bodrići, Dragovići… Poreklo od Soluna do Alpa. Rođen je na Petrovdan 1952. godine u selu Jelašca na Zagorju (oblast opštine Kalinovik). Studirao je više fakulteta i radio je razne poslove u više mjesta bivše Jugoslavije, od fizičkog radnika, preko referenta, vaspitača, inspektora, profesora, ekonomiste do direktora Radne organizacije. Do raspada Jugoslavije je većinom živio u Sarajevu, sada živi u Foči.

Povezano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *