Друштво Занимљивости Мишљења

Цане из Партибрејкерса: Сплавовима против наших мозгова

Београд – Цела ова идеја је небулозна, хоће да се сплавовима боре против наших мозгова. Немојте да град постане „Гранд“, каже Зоран Костић Цане из Партибрејкерса, један од Зрењанинаца који се боре против идеје да се у центру града поставе сплавови.

Према Цанетовим речима, угоститељи и председник општине Зрењанин дошли су до „тотално небулозне“ идеје да се на вештачким језерима поставе сплавови.


„То су језера која нису шира од 17 метара, непримерено је место за било какву идеју а камоли за остваривање идеја. Они су то урадили неким својим договорима а да нису питали људе који живе ту и који ће да испаштају због буке, криминала, због свих конотација који носи појам „сплавови“ „, каже Цане.

Цео проблем није ствар Мале Америке, насеља у којем се планира отварање клубова на реци, већ целог града. Планирано је да сплавови буду окренти пут школе, суда, и насеља у коме живи око пет хиљада људи.

„Тотално је лудачка замисао, то је као да ставе рингишпил на сред Теразија. Нису рачунали да ће људи показати отпор према тој сулудој идеји и према безобразлуку. Тиме срозавају квалитет живота, сви су се побунили али се надлежни не обраћају пажњу. Вероватно имају папире које су добили „дођи сутра пре подне код мене па идемо после на ручак“ „, наводи Цане.


Он додаје и да су дозволе добијене страначко кумовским везама, и да се нада да се идеја неће остварити јер цела прича води ка криминалу.

„То је пут ка малолетној проституцији и ка унижавању ионако већ унижених вредности живота за који се људи боре. То је атак на нормалне људе“, каже фронтмен Партибрејкерса.


Већина становника Зрењанина потписала је петицију у сви се надају најбољем. Јуче је у насељу Мала Америка постављена бандера која би требало да преноси струју на то земљиште.

„У све је умешана партијска дисциплина а где је она ту је, зна се, и гасна комора. Ван памети је све, као да у болничком кругу отворите дискотеку. Нико није рачунао да ће људи своје животе да бране. Ово и јесте питање живота“, прича Костић.


Извор: Васељенска ТВ

FB Коментари

About the author

Миодраг Рашић

Ја сам веб и графички дизајнер, аматерски музичар и Блогер ...

Leave a Comment

Total
1
Share