BlogDruštvoMišljenjaOpštePouke

Budimo NORMALNI!

normalan • pridev Koji odgovara pravilu, pravilan, propisan, redovan, prirodan; uzoran, za ugled, ugledan, primeran; mat. upravan, ortogonalan; fig. duševno i telesno zdrav, npr. normalan čovek. (lat.)

Hajde da budemo NORMALNI! Da li ovo znači da nismo normalni, ne daj Bože, još će neko da se i naljuti?!

Mnogo ja sebi dajem za pravo na ovom Blog/Portalu, bez obzira, što sam ja kao pokretač i stojim iza ovog mini-projekta! Ko sam ja da tražim od drugih da budu normalni? Da li sam ja normalan?

E pa izgleda da baš i nisam. Bar sudeći po gore navedenoj definiciji pojma „normalan“. Nešto mi tu fali?! Pazi molim te, šta se sve tu ne pominje:
„Koji odgovara pravilu, pravilan, propisan, redovan, prirodan, uzoran, za ugled,
ugledan, primeran, duševno i telesno zdrav …“

Danas će vam odmah mnogi reći da je većina od definisanog prevaziđeno, staromodno, da zadire isuviše u sva moguća prava … ovo je 21. vek, pobogu!

Taj jadni 21. vek … šta mu sve pripisuju i kako se mnogi „vade“ na njega za sve svoje gluposti, laži, samoživosti, bezosećajnosti, kriminalne radnje, nepristojnosti …

Čim ti se čini da nešto želiš ili radiš van normi, ili što će mnogi teško prihvatiti, a po pravilu je uglavnom, sebično, odmah uzmi u zaštitu 21. vek!


Ako recimo, mlada devojka želi da se provokativno obuče i, recimo otac joj to zamera … odmah se poseže za argumenton nad argumentima: 21.vek!

Ako se, recimo nešto kritikuje, na osnovu tradicionalnih vrednosti …21.vek!

Ako se iskaže protest protiv beskrupuluoznog ponašanja i neopisive samoživosti … 21.vek!

Ako kažeš da iz zdravstvenih razloga, na prvom mestu, bi trebalo ići na spavanje, pre ponoći, a ne da tek u 1 ili 2 sata ujutru izlaziš u grad … 21.vek!

Ako pokušaš da ovjasniš da treba da se rađaju deca i ako se rode, da briga o njima treba da je na prvom mestu … JERES PROTIV 21.VEKA!!!


Praktično kompletna definicija pojma „normalan“ je u totalnoj koliziji sa 21.vekom?!

„Normanlno“ je, da ćemi mnogi zameriti što pozivam da budemo „normalni“, kad to praktično znači, da treba da ne živimo u 21.veku, što je praktično nemoguće. Iz ovoga proizlazi da je u 21.veku NEMOGUĆE biti NORMALAN?!

Znači ukoliko želiš da budeš u skladu sa 21.vekom, treba da budeš:

van pravila, nepravilan, nepropisan, neredovan, neprirodan, nikako uzoran i duševno i telesno bolestan.


Pa da li je baš takav taj jadni, nesrećni 21.vek?


FB Komentari

Miodrag Rašić

Ja sam veb i grafički dizajner, amaterski muzičar i Bloger ...

Povezano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *