Блог Друштво Мишљења Опште Поуке

Будимо НОРМАЛНИ!

нормалан • придев Који одговара правилу, правилан, прописан, редован, природан; узоран, за углед, угледан, примеран; мат. управан, ортогоналан; фиг. душевно и телесно здрав, нпр. нормалан човек. (лат.)

Хајде да будемо НОРМАЛНИ! Да ли ово значи да нисмо нормални, не дај Боже, још ће неко да се и наљути?!

Много ја себи дајем за право на овом Блог/Порталу, без обзира, што сам ја као покретач и стојим иза овог мини-пројекта! Ко сам ја да тражим од других да буду нормални? Да ли сам ја нормалан?

Е па изгледа да баш и нисам. Бар судећи по горе наведеној дефиницији појма “нормалан”. Нешто ми ту фали?! Пази молим те, шта се све ту не помиње:
“Који одговара правилу, правилан, прописан, редован, природан, узоран, за углед,
угледан, примеран, душевно и телесно здрав …”

Данас ће вам одмах многи рећи да је већина од дефинисаног превазиђено, старомодно, да задире исувише у сва могућа права … ово је 21. век, побогу!

Тај јадни 21. век … шта му све приписују и како се многи “ваде” на њега за све своје глупости, лажи, саможивости, безосећајности, криминалне радње, непристојности …

Чим ти се чини да нешто желиш или радиш ван норми, или што ће многи тешко прихватити, а по правилу је углавном, себично, одмах узми у заштиту 21. век!


Ако рецимо, млада девојка жели да се провокативно обуче и, рецимо отац јој то замера … одмах се посеже за аргументон над аргументима: 21.век!

Ако се, рецимо нешто критикује, на основу традиционалних вредности …21.век!

Ако се искаже протест против бескрупулуозног понашања и неописиве саможивости … 21.век!

Ако кажеш да из здравствених разлога, на првом месту, би требало ићи на спавање, пре поноћи, а не да тек у 1 или 2 сата ујутру излазиш у град … 21.век!

Ако покушаш да овјасниш да треба да се рађају деца и ако се роде, да брига о њима треба да је на првом месту … ЈЕРЕС ПРОТИВ 21.ВЕКА!!!


Практично комплетна дефиниција појма “нормалан” је у тоталној колизији са 21.веком?!

“Норманлно” је, да ћеми многи замерити што позивам да будемо “нормални”, кад то практично значи, да треба да не живимо у 21.веку, што је практично немогуће. Из овога произлази да је у 21.веку НЕМОГУЋЕ бити НОРМАЛАН?!

Значи уколико желиш да будеш у складу са 21.веком, треба да будеш:

ван правила, неправилан, непрописан, нередован, неприродан, никако узоран и душевно и телесно болестан.


Па да ли је баш такав тај јадни, несрећни 21.век?


FB Коментари

About the author

Миодраг Рашић

Ја сам веб и графички дизајнер, аматерски музичар и Блогер ...

Leave a Comment

Total
2
Share